Računari i Galaksija

Microsoft kaže da je COVID-19 imao „minimalan“ uticaj na njegovo poslovanje

Čini se da Microsoft u najboljem stanju ispraća pandemiju koronavirusa. U svom izveštaju o zaradi za Q3 2020, Microsoft je uveravao investitore da COVID-19 ima „minimalan neto uticaj“ na prihode kompanije.

PCPress.rs Image

Brojevi ne lažu: izveštavaju o prihodu od 35 milijardi dolara za kvartal, 15% više nego prošle godine, a neto prihod od 10,8 milijardi dolara (22% više). Ne iznenađuje što je Microsoft konstatovao da sve više ima interesovanja za cloud i među potrošačima i među kompanijama.

„Videli smo digitalnu transformaciju od dve godine, implementiranu za dva meseca. Od timskog rada i učenja na daljinu, preko prodaje i korisničkih usluga, do cloud kritične infrastrukture i sigurnosti – svakodnevno radimo zajedno sa kupcima kako bismo im pomogli da se prilagode i ostanu otvoreni za poslovanje u svetu gde je sve na daljinu“, izjavio je CEO Microsoft-a Satya Nadella.

Velika potražnja za remote alatima

Prihodi za Microsoft-ove korporativne i potrošačke Office proizvode povećan je za 13%, odnosno 15%, respektivno. Njegov Surface i Windows takođe su imali koristi od povećane potražnje za remote alatima za rad i učenje, iako zbog problema sa snabdevanjem u Kini nisu zabeležili toliki rast. Iz kompanije kažu da je prodaja OEM-a za Windows (ono što plaćaju proizvođači računara) ostala ravnomerna tokom prošle godine, dok su prihodi od Surface-a porasli samo za 1%.

Pročitajte i:  Microsoft pretekao Apple

Nije iznenađujuće što je na prihod od oglašavanja na pretraživaču negativno uticao COVID-19, nešto što medijska industrija doživljava u većoj razmeri. Ipak, taj segment je bez obzira na sve porastao za 1%.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,