Jio Platforms dobio 750 miliona dolara investicije

Najveća indijska tehnološka i telekomunikaciona kompanija Jio Platforms, dobila je veliku finansijsku injekciju. Silver Lake, uspešan investicioni fond iz Sjedinjenih Američkih Država, podržao je novčano ovu indijsku kompaniju jer veruje u njen uspeh.

jio nove investicije

Ukupno 750 miliona dolara svežeg kapitala

Silver Lake će po navodima upumpati ukupno do 750 miliona dolara kapitala u Jio Platforms. Ova kompanija predstavlja samo deo digitalnih tehnologija indijskog milijardera Mukesha Ambanija, koji je vlasnik ogromnog konglomerata Realiance Industries. Navedeno je da će ovaj novac pomoći Jio Platforms da poveća svoje digitalno prisustvo u Indiji.

Ovaj investicioni fond je važan faktor kada je u pitanju digitalizacija indijskog društva i tehnološka transformacija ove zemlje. Pre manje od dve nedelje Facebook je objavio da ulaže oko 5,7 milijardi dolara u Jio Platforms, čime su kupili oko 10% udela. Nakon ovih investicija, Jio Platforms vredi na tržištu oko 65 milijardi dolara.

Tržišni potencijal kome se obraća Jio Platforms je ogroman. Indija je trenutno usred procvata interneta. Predstavljaju drugo najveće tržište pametnih telefona na svetu, i mogu se pohvalili stotinama miliona korisnika koji su željni da koriste najsavremenije tehnologije. Prostora za rast je mnogo. Oko 600 miliona ljudi tek treba da dobije pristup internetu, što znači da je i prostor za velike igrače slobodan. U poslednje vreme se gotovo sve velike svetske kompanije utrkuju koja će se bolje pozicionirati na indijskom tržištu, a među njima su Amazon, Google, SoftBank i Alibaba, i svi oni su zajedno investirali milijarde dolara, jer se nadaju velikom tržištu i profitu u budućnosti.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: