Data centri 2024

Microsoft: Kraj za Internet Explorer

Microsoft je potvrdio da je podrška za Internet Explorer prestala 17. avgusta, te stari pregledač završava karijeru posle 25 godina postojanja.

PCPress.rs Image

Tako Microsoft Teams web aplikacije neće imati podršku u okviru ovog pregledača od novembra 2020. godine, dok će ostale Microsoft 365 aplikacije potrajati do leta 2021. Posle ovih rokova navedene aplikacije će ili raditi usporeno, ili konekcija uopšte neće biti moguća, zbog čega će oni koji su iz nekog razloga ostali verni Internet Explorer-u morati da potraže drugo rešenje.

PCPress.rs Image
Izvor: AP

Nakon što je prvi put predstavljen 1995. godine, Explorer je vrlo brzo osvojio tržište, pa je sve do 2003. godine držao 95% korisničkog tela. Kada se 2004. pojavio Mozilla Firefox popularnost je polako počela da mu opada, a Google Chrome, koji je izašao 2008, je situaciju učinio još ozbiljnijom. Još 2015. je najavljeno da je Microsoft Edge tu da zameni Explorer. Pet godina kasnije to se konačno dešava, a najavljeno je da će Edge imati i Internet Explorer mod, kako bi se omogućio pristup nekim aplikacijama, te ispoštovala ulaganja dugogodišnjih investitora.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: Sky News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,