BIZIT plus

Apple dostigao 2 biliona dolara vrednosti

Među svim svojim dostignućima i proizvodima koji su postavili svetske standarde, Apple se sada može pohvaliti još jednim uspehom: Postali su prva američka firma koja vredi više od 2 biliona dolara u istoriji.

apple vredi 2 biliona dolara

Prvi u američkoj istoriji

Akcije proizvođača najpopularnijeg telefona na svetu iPhone, dostigle su danas vrednost od 2 biliona dolara. Ove godine su akcije porasle za više od 60 procenata, što je rekord kompanije Apple. Ova firma trenutno trguje sa gotovo 465 dolara po akciji, a uskoro će postati pristupačnije i za prosečne investitore koji žele da kupuju.

Krajem meseca, akcije kompanije će se podeliti za četiri puta, pa će cena jedne akcije biti oko 116 dolara. Vrednost Apple-a ostaće ista, jer će kompanija jednostavno imati više akcija za trgovanje, ali po nižim cenama. Tesla je takođe najavila podelu akciju, potez koji bi mogao da privuče više investitora milenijalaca i generacije Z.

Apple je dostigao 2 biliona dolara vrednosti za nešto više od dve godine od kada je dostigao vrednost od 1 biliona dolara. Bilo je potrebno samo pet meseci da se vrednost više nego udvostruči nakon početka globalne epidemije u martu. Kao što su sve tehnološke kompanije generalno preživele krizu i nastavile dalje, Apple je bio u rastu i dok je ekonomija padala u recesiju.

Pročitajte i:  Apple se brani pred Evropom

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: