ASUS ROG Flow

Microsoft najavio velike promene za Windows 10

Iako još uvek može da se preuzme besplatno, Windows 10 i dalje frustrira korisnike, kako zbog problematičnih ažuriranja, tako i problema koji se tiču transparentnosti.

To bi moglo da se promeni, budući da je Microsoft otkrio svoje planove za buduća Windows ažuriranja, kao i sledeći veliki update koji čeka nezadovoljne korisnike.

Na događaju Microsoft 365 Developer Day se, između ostalog, govorilo i o sledećoj Windows 10 generaciji – Windows 10X – koja se očekuje pre kraja 2020. godine. Tako je moglo da se čuje da će se Windows 10X ažuriranja preuzimati za svega 90 sekundi, što će biti moguće zahvaljujući tome što će operativni sistem, drajveri i aplikacije biti odvojeni od korisničkih podataka. Microsoft o ovoj promeni razmišlja već godinama, ali je bilo potrebno da se potpuno promeni dosadašnji sistem ažuriranja.

Ostaje da se vidi hoće li i starija Windows 10 verzija dobiti iste mogućnosti, te da li će Microsoft pokušati da ono što se naučilo u okviru nove Windows 10X verzije primeni i na običan Windows 10, a najviše zbog toga što i starija verzija traži hitne i temeljne promene, a kako bi se stalo na put greškama i propustima.

Pročitajte i:  Microsoft je objavio novi Android web browser 

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , ,