ERP 2024

Microsoft neće praviti Xbox konzolu samo za streaming

Fil Spenser, glavni čovek u Microsoft-u za Xbox i gejming, potvrdio je da kompanija ne planira da razvija konzolu koja će služiti samo za streaming igara. Do ove izjave došlo je nakon glasina da bi Microsoft-ova konzola nove generacije pod kodnim imenom Scarlett mogla da se pojavi u dve verzije – punoj  i „cloud“ verziji sa ograničenim mogućnostima (slabijim procesorom i grafikom), koja bi se upotrebljavala isključivo za streaming igara.

PCPress.rs Image

Project Scarlett konzola bi trebala da poseduje 8K grafiku i SSD storidž, a očekuje se da će biti u prodaji krajem sledeće godine. U njoj će biti ugrađen procesor zasnovan na AMD Zen 2 i Radeon RDNA arhitekturi, za koji se tvrdi da će biti četiri puta moćniji od procesora ugrađenog u Xbox One X. Konzola će imati i GDDR6 RAM, a cilj je da obezbedi maksimalan framerate u maksimalnoj rezoluciji, uz ray tracing u realnom vremenu. Prva potvrđena igra koja će podržavati sve mogućnosti ove konzole biće Halo Infinite.

Uz konzolu će se najverovatnije dobijati Xbox Elite Wireless Controller Series 2, koji će biti pušten u prodaju početkom novembra ove godine. Microsoft je potvrdio i da će svi postojeći Xbox One dodaci biti kompatibilni sa Xbox Project Scarlett konzolom.

Pročitajte i:  Microsoft spaja Windows i Surface timove pod jednim krovom

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,