BIZIT plus

Koji digitalni asistent je najbolji?

Na tradicionalnom godišnjem testu koji sprovodi Loup Venture, suočavaju se Siri, Alexa i Google Assistant u cilju utvrđivanja koji od njih daje najbolje rezultate. Test je osmišljen tako da se svakom asistentu postavi 800 pitanja, nakon čega se upoređuju i ocenjuju odgovori.

PCPress.rs Image

Ove godine, najbolje na testu je prošao Google Assistant, koji je pravilno razumeo svih 800 pitanja, a korektno je odgovorio u 92.9 odsto slučajeva. Na drugom mestu je Siri, sa 99.8 odsto pravilno protumačenih pitanja i sa 83.1 tačnih odgovora, dok je Alexa na trećem mestu sa 99.9 odsto protumačenih i 79.8 odsto pravilno odgovorenih pitanja.

U odnosu na prošlu godinu, vidi se veliki napredak u implementaciji veštačke inteligencije u digitalnim asistentima. Po tom kriterijumu najviše je napredovala Alexa koja je prošle godine imala samo 61 procenat tačnih odgovora (poboljšanje od skoro 19 odsto). Google je na drugom mestu jer je dao tačan odgovor na skoro 7 odsto više pitanja nego prošle godine, dok je Siri imala poboljšanje od 4 odsto.

Pročitajte i:  Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima 

Testiranje je sprovedeno na pametnim telefonima – Siri je testiran na iPhone-u sa iOS 12.4, Alexa na iOS aplikaciji, dok je Google Assistant testiran na Pixel XL telefonu. Pitanja su bila podeljena u pet kategorija i dizajnirana su tako da asistenti moraju da obave neke kompleksne zadatke.

Izvor: Loup Venture

Facebook komentari: