BIZIT plus

Microsoft obećao Nintendu Call of Duty igre, u desetogodišnjem ugovoru

Krajem prošle godine, Microsoft je objavio da je posvećen uvođenju Call of Duty igre u Nintendo na 10 godina ako se odobri njegova kupovina Activision Blizzarda. Predsednik Brad Smith objavio je da je potpisan obavezujući 10-godišnji ugovor i potvrdio da će Nintendo dobiti isti pristup CoD-u kao i Xbox.

Microsoft obećao Nintendu Call of Duty igre, u desetogodišnjem ugovoru

 Microsoft ponudio sličan ugovor Sony-ju

Microsoft i Nintendo su sada pregovarali i potpisali obavezujući 10-godišnji zakonski sporazum da dovedu Call of Duty Nintendo igračima. Microsoft je ranije rekao da je ponudio Sony-ju sličan ugovor za PlayStation konzole i obavezao se da će ponuditi igru na Steam-u u isto vreme kada i Xbox.

Svi dogovori su deo Microsoftovih napora da ubedi regulatore da dozvole nastavak kupovine Activision Blizzarda vrednog 68,7 milijardi dolara. Dogovor je trenutno u neizvesnosti, jer je američka Federalna trgovinska komisija tražila da se blokira preuzimanje, a Velika Britanija bi mogla zahtevati od Activisiona da se odrekne dela svog poslovanja kako bi se spajanje nastavilo.

Povrh toga, Evropska unija je navodno spremna da se pridruži Velikoj Britaniji u izjavi da bi predložena akvizicija mogla da smanji konkurenciju. U tom cilju, Microsoft je navodno zatražio saslušanje sa regulatorima EU kako bi odbranio dogovor. Ova akvizicija je od početka bila u suprotnosti sa regulatorima zbog zabrinutosti da će Sony-jev PS5 i druge konzole odvojiti od ključnih igara, posebno CoD-a.

Pročitajte i:  Microsoft lansira Copilot Pro  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: