Xiaomi prezentovao svoje nove AR naočare

AR je uzbudljiva ideja, ali nije jasno da li na svetu postoji dovoljno računarske snage da se tako fantastičan koncept učini stvarnim. Xiaomi je predstavio svoje Wireless AR Glass Discovery Edition, kompaktne AR naočare koje koriste isti Snapdragon XR2 Gen 1 koji se nalazi u Quest Pro-u.

xiaomi

Cena novih Xiaomi AR naočara nije poznata

Kompanija kaže da ove velike naočare za sunce nude elegantan način spajanja digitalnog i stvarnog sveta, dok, što je najvažnije, ne zahtevaju fizičku vezu sa pametnim telefonom. Teške su oko 126 g,a  Xiaomi je napravio hardver od legure magnezijuma i titanijuma i delova od ugljeničnih vlakana kako bi olakšao opterećenje.

Što se tiče displeja, naočare sadrže par microOLED ekrana povezanih na par prizmi slobodne forme, koje vode svetlost tako da vaše oči neće primetiti kvadrate piksela. Kompanija takođe kaže da ćete doživeti manji gubitak svetline nego kod drugih ekrana izbliza i da možete da postignete maksimalnu osvetljenost od 1200 nita. Prednji deo sočiva je elektrohroman, automatski se zatamnjuje kada treba da se fokusirate na virtuelni svet.

Pročitajte i:  Xiaomi dodaje nove pametne lifestyle proizvode u svoju AIoT ponudu

Napredno praćenje ruku omogućava novi oblik interakcije korisnika, pri čemu se naše ruke mogu koristiti za manipulaciju digitalnog sveta. Pojava ovih naočara je takođe deo sopstvenih planova kompanije Qualcomm da iskoristi svoju Snapdragon Spaces platformu za poboljšanje XR uređaja. Xiaomi-jev hardver, kada je uparen sa kompatibilnim uređajem kao što je novi Xiaomi 13, obećava dovoljno malo kašnjenje da nećete primetiti nedostatak žice. Nažalost, nema reči o ceni ili dostupnosti jer je ovo još uvek konceptualni uređaj.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,