Microsoft objavio da će delovi za Surface biti dostupni u 2023. godini

Microsoft planira široku dostupnost delova za Surface u prvoj polovini 2023. Takođe možete očekivati kompletne priručnike za popravku za Surface Pro 9 do kraja ove godine.

Microsoft objavio da će delovi za Surface biti dostupni u 2023. godini

Microsoft primoran da olakša pristup komponentama laptopa

Microsoft kaže da je „uradi sam“ bio glavni fokus ​​pri konstrukciji Surface Pro 9. SSD dostupan korisniku je samo početak olakšanog pristupa uređaju. Baterija je ušrafljena, a ne zalepljena, a ekran je lakše ukloniti kada ga dodirujete po unutrašnjosti.

Ovo nije prvi put da je Microsoft ukazao na popravku uradi sam. Surface Laptop 3 je bio lakši za otvaranje, a čak je i Surface Pro X imao SSD koga je mogao zameniti korisnik. Kod Surface Pro 9 RAM je i dalje zalemljen, čak i ako bi kao rezultat mogao ponuditi dodatne performanse i uštedu energije.

Kao i kod sličnih napora Apple-a, Google-a, Samsung-a i drugih, Microsoft je primoran da olakša popravku svojim korisnicima. Tehnološka industrija se suočava sa pritiskom saveznih i državnih vlada da poboljšaju mogućnost popravke, uključujući i zakone o „Pravu na popravku“ koji zahtevaju pristup komponentama, dokumentima i dijagnostici.

Pročitajte i:  Microsoft konačno donosi podršku za tastature i miševe za Xbox Cloud Gaming naslove

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,