BIZIT plus

Microsoft: Održan treći Web-Fu!

IMG_9206 Treći po redu Web-Fu! događaj za web profesionalce i developere održan je prošle nedelje, 24. decembra u Ateljeu 212. Kompanija Microsoft je i ove godine predstavila svoju web platformu i okupila više od 200 IT profesionalaca koji rade na webu i kreiraju nove destinacije uz pomoć raznovrsnih tehnologija. 

Profesionalci i eksperti iz Srbije pokazali su svoje znanje i predstavili primere postojeće prakse, kao što su dobar dizajn i orijentisanost ka korisničkom iskustvu u pravljenju web formi, dobre prakse i značaj AJAX aplikacija. Osim toga, prikazani su i novi alati za testiranje i primenu web aplikacija koji dolaze kao naredna verzija Visual Studia 2010. Web-Fu je ove godine bio mesto za predstavljnje i Windows Server AppFabric, kao i nove verzije Silverlight tehnologije, 4 Beta.

Nenad Jovičić, specijalista web tehnologija predstavio je Windows Server AppFabric  tehnologiju koja omogućava da se brzo i efikasno poboljšava razvoj, primena, konfiguracija i upravljanje Windows Serverima dok daje mogućnost programerima da koriste postojeće znanje o Visual Studiu i .NET Frameworku. “Ova tehnologija je zbir integrisanih tehnologija koje nam pomažu da lakše napravimo i upravljamo Web i ostalim aplikacije baziranim na IIS” dodao je Jovičić.

Pročitajte i:  Microsoft objavio da je uspeo da napravi korisni kvantni računar

Na Web-Fu! događaju uručeni su i sertifikati i nagrade studentima tehničkih fakulteta u Srbiji za učešće na konkursu za kreiranje dodataka za Internet Explorer 8. Razvijeno je čak 18 dodataka, koji će uskoro naći mesto u najnovijoj galeriji dodataka za IE 8 na zvaničnom Microsoftovom sajtu. “Studentski dodaci ubrzavaju rad sa sajtovima i portalima matičnih fakulteta, prikazuju vesti i aktuelnosti i bez odlaska na sajtove institucija, olakšavaju pretragu naučnih radova, ali i pomažu u definisanju nejasnih reči sa web stranica, te prevode selektovani tekst sa veb stranica iz latinice u ćirilicu i obrnuto, što je funkcija koja može zatrebati svakom korisniku računara u Srbiji” rekao je Zoran Subić, Microsoft-ov Academic Developer Evangelist.

Izvor: Microsoft

Facebook komentari: