Microsoft olakšava korišćenje komunikacije na Discordu

Microsoft i Discord planiraju da olakšaju pridruživanje govornom kanalu sa Xbox konzole. Kompanije su nedavno pokrenule integraciju Xbox One i Xbox Series X/S. Nakon beta testa u julu, Discord je počeo da uvodi ovu funkciju svim korisnicima Xbox-a u septembru.

Microsoft olakšava korišćenje komunikacije na Discordu

Nova Discord funkcija biće predstavljena u narednim nedeljama

Nažalost, u svojoj trenutnoj iteraciji, integracija nije tako jednostavna kao što bi se očekivalo, jer pridruživanje glasovnom ćaskanju uključuje proces prenosa koji zahteva mobilnu aplikaciju Xbox. Microsoft je najavio da uklanja potrebu za korišćenjem telefona za pridruživanje Discord glasovnim razgovorima kao deo beta ažuriranja. Novi softver dodaje pretraživač servera koji vam omogućava da se pridružite glasovnom kanalu direktno sa vaše konzole.

I dalje će vam trebati telefon pri ruci ako želite da pozovete određenog prijatelja preko Discord-a, ali ažuriranje inače pojednostavljuje ono što je ranije bio previše komplikovan proces. Iako je ova funkcija trenutno u beta verziji, Microsoft će je verovatno predstaviti svim korisnicima Xbox-a negde u narednih nekoliko nedelja.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,