Microsoft otpisao Englesku sa Euro 2016

Ako se pitate kakve veze imaju Microsoft, Euro 2016 prvenstvo u fudbalu i Engleska – odgovor je jednostavan: do pre neki dan nikakve. Međutim Microsoft je svom pretraživaču dao određeni algoritam koji mu omogućava da predvidi rezultate Euro 2016 fudbalskog prvenstva. Ovaj algoritam može da predvidi ishode utakmica celog prvenstva, a za ulazne vrednosti koristi se kombinacija analize društvenih medija, online pretraga i procena performansi.microsoft-otpisao-englesku-01

Ako pitate Bing pretraživač aka “Milan Tarot”, Engleska će ispasti u polufinalu, a jasno vam je kakvu reakciju su ovakve izjave izazvale u javnosti Engleske. Sa ove naše, IT strane Bing algoritam je veoma interesantan, a pratićemo pomno koliko je precizan, te kako će se kladionice ponašati ukoliko se pokaže da Bing-ovo proročanstvo radi dobro.

Ono što je Bing zaključio je da će Engleska biti prva u grupi B, sa sedam poena iz tri meča, te da će igrati nerešeno sa Velsom. Nakon toga idu Turska u osmini i osveta nad Portugalom u četvrtini finala. Zid u koji će udariti Engleska zove se Španija, baš kao pre 20 godina na Euro 96. Pobednik po Bing-u bi trebala biti reprezentacija Nemačke.

Pročitajte i:  Microsoft testira oglase u Windows 11 Start meniju

Čisto da stvari stavimo u perspektivu, predviđanja pretraživača nisu novost, Bing je uspešno predvideo rezultat referenduma u Škotskoj, FIFA svetksog kupa, pojedinih Oskara… Konkurencija – Yahoo aka “Nostradamus” se slaže sa Bing-om u tome da će Crvena Furija izaći kao pobednik iz polufinalnog meča sa Engleskom.

izvor: www.fudzilla.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,