Samsung ponovo pomera granice

Kada bi vas neko pitao koliki vam je TV potreban, sigurno ne biste “kao iz topa” odgovorili dijagonalu, karakteristike, rezoluciju, već biste se sigurno bacili u razmišljanje. Da bi otklonio momenat razmišljanja iz prethodne nedoumice, Samsung je igrao na sigurno i predstavio zakrivljeni SUHD TV K serije, koji će svojim karakteristikama zadiviti i one najzahtevnije korisnike. Za kvalitet slike se brine Quantum Dot tehnologija, tu je blago zakrivljenje, dovoljno za specifičan užitak, a posebno se ističe i ultra tanki okvir koji je gotovo neprimetan.

 

01

Iako je priča o panelima sa nano kristalima počela još davne 2002. godine i u proteklih 14 godina Samsung je usavršio 150 patenata ovo je prvi TV sa 10-bitnim Quantum Dot displejom. Po rečima ljudi iz kompanije Samsung nova serija televizora nudi i mogućnost prikaza slike visokog dinamičkog raspona, za veći nivo kontrasta između svetlih i tamnih slika, a nova Ultra Black tehnologija takođe znatno umanjuje refleksiju svetlosti u prostoru, pa korisnici mogu da uživaju u izuzetnom kvalitetu slike bez odsjaja.

Pročitajte i:  Vaš Android telefon ima smeće u web browseru koje možete brzo ukloniti

Ne treba zaboraviti ni dizajn 360 stepeni – koncept po kome se svakom delu uređaja posvećuje posebna pažnja, uključujući i zadnju stranu. Samsung je tražio način da eliminiše sve nepotrebne elemente, donoseći jedan elegantan proizvod koji je lep iz svakog ugla gledanja.

Design 360Naravno, pored stvarno fantastične slike, rezolucija od 3840×2160 piksela ne ostavlja prostora greškama, pa ćete morati baš da se potrudite oko generisanja sadržaja, jer se veliki ekrani ponašaju kao svojevrsne lupe, vrlo detaljno ističući sve vidljive i nevidljive nedostatke. Ne treba zaboraviti ni Smart mogućnosti, te Smart hub, koji vrlo lako preuzima ulogu centralnog uređaja za pregled svih sadržaja. Pored vodeće serije 9000, predstavljeni su i modeli serija 8000 i 7000, a čitava ovogodišnja serija Samsung televizora već se nalazi u ponudi u maloprodajnim objektima.

SUHDTV 1

Facebook komentari: