BIZIT plus

Microsoft otpušta stotine zaposlenih

Prema izveštajima sajta Axios, Microsoft je otpustio zaposlene iz više svojih sektora. Tako je Microsoft postao jedna od najnovijih tehnoloških kompanija koja otpušta radnike zbog ekonomske krize.

PCPress.rs Image

Otpušteno je manje od 1.000 zaposlenih

Portparol kompanije je rekao: „Kao i sve kompanije, mi redovno ocenjujemo naše poslovne prioritete i u skladu sa tim vršimo strukturna prilagođavanja. Nastavićemo da ulažemo u naše poslovanje i zapošljavamo ljude u ključnim oblastima rasta u narednoj godini.“ Iako kompanija nije navela koja odeljenja su pogođena i koliko je ljudi otpušteno, Axios navodi da je otpušteno manje od 1.000 ljudi.

Prema izveštajima, otpušteni su bili zaposleni u sektorima Experiences and Devices, Xbox i pravnim odeljenjima. Neki od njih su bili radnici veterani u kompaniji. Zaposleni koji su dobili otkaze nalazili su se na različitim pozicijama i regionima. To znači da su zaposleni van SAD takođe otpušteni.

Microsoft je pokazao znakove da želi da radi sa manjom radnom snagom ove godine kada je usporio zapošljavanje za svoje Windows, Office i Teams sektore. Kompanija je tada navela potrebu za preusmeravanjem prioriteta osoblja.

Pročitajte i:  Vodafone i Microsoft sklopili ugovor vredan 1,5 milijardi

U julu, kompanija je otpustila manje od jednog procenta odnosno oko 1.800 od svojih 180.000 radnika. Zatim je uklonila otvorene pozicije za poslove u sektorima Azure cloud i bezbednosnim grupama.

Druge tehnološke kompanije napravile su slične poteze u proteklih nekoliko meseci. Google je takođe usporio zapošljavanje. Izvršni direktor Sundar Pichai je to nazvao „neizvesnim globalnim ekonomskim izgledima“.

Takođe, Meta je navodno počela da otpušta osoblje i reorganizuje timove kako bi smanjila troškove nakon što je Mark Zakerberg upozorio zaposlene da se kompanija suočava sa “ozbiljnim vremenima”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: