BIZIT plus

Microsoft otvara svoj Bing AI za javno testiranje

Tri meseca nakon što je debitovao na svom obnovljenom pretraživaču, Microsoft je najavio da sada prelazi u otvoreni pregled. I dalje ćete morati da se prijavite na Bing u pregledaču Edge da biste koristili chatbot.

PCPress.rs Image

Microsoft će otkriti novine krajem meseca na svojoj konferenciji

Microsoft takođe uvodi nekoliko novih funkcija. Bing Image Creator, koji koristi DALL-E da bi napravio slike generisane veštačkom inteligencijom, sada podržava više od 100 jezika koje nudi standardna pretraga Bing-a. Microsoft takođe kaže da radi na multimodalnoj podršci, koja bi vam omogućila da otpremate slike za traženje određenog sadržaja.

Namenski korisnici će verovatno ceniti dodavanje istorije razgovora. Ranije bi vaša ćaskanja sa Bing AI nestala u etru. Sada ćete moći da nastavite sa starijim diskusijama po želji. Microsoft takođe pokušava da optimizuje korisničko iskustvo. Kompanija kaže da takođe radi na prenošenju konteksta iz prethodnih ćaskanja u vaše razgovore, i uskoro će dodati funkcije deljenja i izvoza. Poboljšano sumiranje će takođe učiniti Bing boljim u razbijanju PDF-ova, dokumenata ili dugačkih web sajtova.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Kao što biste očekivali, Microsoft takođe želi da modifikuje Bing-ov AI ćaskanje u pravu platformu. Kompanija će uskoro ponuditi dodatke treće strane za obavljanje stvari kao što je potvrđivanje rezervacije preko OpenTable-a ili preuzimanje složenih matematičkih rešenja od Wolfram|Alpha. Biće zanimljivo videti kako Microsoft upravlja tim dodacima. Microsoft će sigurno imati više AI i Edge najava za svoju Build konferenciju krajem meseca.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,