BIZIT plus

Microsoft potpisao višegodišnji ugovor sa NBA za Azure i Surface

Microsoft je potpisao višegodišnji ugovor sa NBA i postao zvanični AI, cloud i laptop provajder za ligu. Dogovorom će NBA koristiti Microsoft-ovu platformu Azure za emitovanje košarkaških igara uživo i on-demand, sa personalizovanim sadržajem.

PCPress.rs Image

NBA će takođe koristiti Microsoft-ove Surface proizvode, mada kompanija ne otkriva detaljno kako će se koristiti. Microsoft je sklopio sličan ugovor sa NFL o isporuci Surface tableta još 2013. godine, ali ovaj NBA ugovor pominje samo „Official Cloud and Laptop Partner.“ Microsoft je takođe produžio svoj NFL ugovor nedavno tako da će sva 32 tima koristiti Microsoft Teams za komunikaciju.

NBAzure

Ostali detalji oko dogovora su prilično nejasni. Microsoft kaže da će takođe pomoći NBA sa njihovom video arhivom i izvorima podataka kao deo ovog novog ugovora da se iznesu na nove načine koristeći mašinsko učenje i analizu podataka. „Ovo će stvoriti prilagođeniji doživljaj obožavatelja koji sadržaj prilagođava željama fanova, nagrađuje učešće i pruža više uvida i analiza nego ikada ranije“, objašnjava Microsoft.

Dogovor je sklopljen usred pandemije koronavirusa, u vreme kada je NBA u pauzi. Obe kompanije će početi zajedno da rade na tehnolohiji platformi za NBA sezonu 2020–21, a Microsoft će postati „pridruženi partner budućih vodećih događaja, uključujući NBA All-Star, MGM Resorts NBA Summer League i WNBA All-Star“.

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

Izvor: The Verge

Facebook komentari: