Gamescom otkazuje svoj fizički događaj zbog COVID-19

Gamescom je objavio da neće organizovati svog godišnji fizički događaj u Kelnu u Nemačkoj ove godine. Nemačka ima zabranu dešavanja širom zemlje do avgusta, tako da ovo nije iznenađenje, a organizatori nisu baš imali izbora.

PCPress.rs Image

Gamescom tim planira digitalnu verziju konferencije, tako da igrači i izlagači još uvek imaju čemu da se raduju. Gamescom je ranije rekao da će se postojeći digitalni formati, poput Opening Night Live strima, zakazanog za 24. avgusta, „značajno proširiti.“ Za neke ovo neće biti prevelika promena. Prošle godine milioni obožavalaca pratili su Gamescom online.

Prema tvitu, sve plaćene karte biće vraćene, a više detalja o online događaju biće otkriveno u narednim nedeljama. Možete da pratite hashtag #StayHomePlayTogether za novosti.

Naravno, Gamescom nije jedini. Mnogo drugih događaja, uključujući SXSW, Facebook-ov F8, Google-ov I/O, E3 2020 i GDC 2020, su otkazani. Pandemija koronavirusa mogla bi da ubrza kraj tech konferencija, a fanovi koji se ove godine uključe u Gamescom online, verovatno će očekivati proširene digitalne ponude i u budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,