Microsoft predstavio glasovni alat za osobe sa smetnjama u govoru

Na svom 14. Ability samitu, Microsoft je podvukao važnost razvoja proizvoda za asistenciju koji pomažu osobama sa posebnim potrebama. Mnogi od njih zasnivaju se na Azure AI-u, kao što su AI pokretani audio opisi i Azure AI studio koji pomaže programerima sa invaliditetom da kreiraju aplikacije za mašinsko učenje. Takođe, je predstavio i nova ažuriranja – više podržanih jezika i bogatiji opisi generisani veštačkom inteligencijom za svoj alat Seeing AI.

PCPress.rs Image

Najavljena je i platforma nazvana „Speak For Me“, koja će biti dostupna kasnije ove godine. Ova funkcija će pomoći korisnicima sa smetnjama u govoru da koriste prilagođene neuronske glasove za komunikaciju. Na razvoju ovog alata Microsoft radi zajedno sa partnerima, kao što su neprofitna ALS organizacija Team Gleason, Answer ALS and ALS Therapy Development Institute (TDI) zahvaljujući kojima je udvostručio broj podataka dostupnih za istraživanje i razvoj ove platforme.

Jedno od najznačajnijih ažuriranja namenjenih osobama sa invaliditetom koje će biti dostupno već tokom ovog meseca, je da će Copilot dobiti mogućnost da pokrene Live Caption i Narator, između ostalih alata za asistenciju. Accessibility Assitant funkcija, koja je najavljena prošle godine, sada je dostupna za u Insider preview M365 aplikacijama kao što je Word, a uskoro će je dobiti i PowerPoint i Outlook. Microsoft je objavio i četiri nova priručnika među kojima je i „Priručnik za mentalno zdravlje“ koji pokriva savete za proizvođače kako da kreiraju iskustva koja podržavaju stanja mentalnog zdravlja.

Pročitajte i:  Ujedinjeni Arapski Emirati žele da se takmiče sa velikim tehnološkim kompanijama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *