BIZIT plus

Microsoft: Prestanak podrške za grupu Windows proizvoda

win U narednom periodu prestaće podrška za grupu Windows proizvoda, što znači da više neće biti sigurnosnih ispravki (update-a) za XP SP2, Windows Vista RTM, Windows 2000, i Windows Server 2003. Kako bi nastavili da primaju podršku, i osigurali bezbedno okruženje za rad svojih računara, korisnicima ovih Windows proizvoda preporučuje se da pređu na najnoviju verziju Microsoftovog operativnog sistema Windows 7, ili da instaliraju poslednje servisne pakete koji su besplatni.
Najpre 13. aprila prestaje podrška za OS Windows Vista bez instaliranih servisnih paketa, ponekad poznatijeg kao Windows Vista RTM, što za korisnike znači da bi trebalo da instaliraju SP1 (ili preporučeni SP2). Korisnici Windows XP SP2 i Windows 2000 Professional će doći u sličnu situaciju 13. jula 2010, i preporučuje se da instaliraju SP3. Kao dodatak, Microsoft tada prestaje i sa pružanjem podrške za Windows Server 2000 a Windows 2003 ulazi iz perioda glavne u period produžene podrške.
Periodi podrške koju Microsoft pruža za svoje proizvode, kao i prestanak podrške u unapred definisanim periodima je sastavni deo životnog ciklusa proizvoda, određen Microsoftovom strategijom životnog ciklusa podrške koja važi od 2002. godine.
Kako bi što lakše razumeli koju verziju OS Windows XP i Windows Vista koriste i kako da nadograde svoje računare na verzije koje su za njih prave, korisnici će na sajtu www.windows.com/end-of-support pronaći sve neophodne informacije i pomoć. Dodatno, kako bi korisnicima pružio najsigurnije moguće okruženje za rad pod Windowsom, Microsoft je obezbedio čitav niz alatki i softvera koji su potpuno besplatni. Tako se svim korisnicima preporučuje da uključe Windows Update, instaliraju poslednje servisne pakete i zakrpe, kao i da pređu na najnoviji pretraživač Internet Explorer 8, i preuzmu antivirus Microsoft Security Essentials.

Pročitajte i:  Microsoft spaja Windows i Surface timove pod jednim krovom

Izvor: Microsoft

Facebook komentari: