ASUS ROG Flow

Microsoft prestao sa proizvodnjom Kinect uređaja

Kompanija Microsoft je, prema pisanjima portala Fast Co Design, odlučila da prestane sa proizvodnjom Kinect uređaja, te potrošače obavestila da se preostale isporučene jedinice i dalje nalaze u prodajnim objektima. Od kada se pojavio 2010. godine, Kinect je prodat u 35 miliona primeraka, a 2011. je oborio i Ginisov rekord u broju, te brzini prodaje uređaja.

Kinect je dodatak za Xbox 360 i Xbox One konzole, te Microsoft Windows računare, koji je korisnicima omogućavao interakciju sa uređajem uz pomoć pokreta i glasovnih komandi, a bez potrebe za upravljačem. Dodatak za Xbox 360, koji se pojavio 2010. godine, okupio je oko sebe veliki broj korisnika, a bio je popularan i među hakerima koji su tragali za tehnologijom koja bi im pomogla u praćenju pokreta, te imala osećaj za dubinu. Microsoft je pokušao da Kinect još više približi mejnstrim tokovima sa dodatkom za Xbox One, koji se pojavio 2013. godine, ali su cena i opcije uticale na to da se proizvod pokaže kao neuspešan. Kompanija je posle toga morala da Kinect odvoji od Xbox-a One, te napravi dodatak za Xbox One S, a koji je doživeo potpuni neuspeh, te uređaju doneo lošu reputaciju.

Pročitajte i:  Microsoft usredsređen na poboljšanje rada na daljinu

Iako se Kinect pokazao neuspešnim, činjenica je da su istraživanja, te rad na hardveru, pomogli Microsoft-u u razvijanju drugih tehnologija. Tako HoloLens koristi Kinect tehnologiju u okviru osećaja za dubinu, dok je mnogi laptop uređaji sa Windows Hello kamerama koriste za prepoznavanje lica korisnika, a koristi se i u okviru Windows naočara za proširenu stvarnost.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , , , , ,