BIZIT plus

Microsoft primorava Internet Explorer korisnike da otvaraju sajtove u Edge-u

Izgleda da je tehnološki div odlučio da konačno stane na rep korisnicima koji i dalje koriste Internet Explorer. Kada komanija izbaci sledeću verziju Edge pregledača, za koju se trenutno navodi da će izaći u novembru, Internet Explorer korisnici neće moći da koriste više od 1000 sajtova, uključujući popularne internet destinacije poput Youtube-a, Twitter-a, Instagram-a i drugih. Umesto toga, biće preusmereni da na te sajtove odu uz pomoć modernijeg Chromium pregledača. 

PCPress.rs Image

Ti korisnici će videti sledeću stranicu. “Preusmereni ste na Microsoft Edge gde možete neometano da nastavite da pretražujete interent”, pisaće na kompanijinoj stranici. “Ukoliko naletite na sajt koji traži Internet Explorer kako bi funkcionisao, možete ga pokrenuti u okviru pregledača Edge.”, dodaje se u saopštenju.

Četiri godine pošto je Microsoft prekinuo podršku za Internet Explorer 8, 9 i 10, pomislili biste da niko više ne koristi zastareli pregledač koji je podsetnik jedne prohujale ere računara i tehnološke industrije. Međutim, prema istraživanju StatCounter-a, iz septembra 2020, IE ima oko 1.20 procenata celokupnog svetskog tržišta pregledača. Pošto nova verzija Edge uskoro izađe, Internet Explorer bi trebalo da zaista ode u zasluženu penziju.

Izvor: engadget

Facebook komentari: