PC Press Studio

Microsoft priprema 4K kameru za Xbox One

Prošlo je nekoliko godina od kada je Microsoft predstavio svoje poslednje web kamere, a Pol Turot (za koga važi da je dobar poznavalac prilika u kompaniji) objavio je da će se na to tržište ponovo vratiti tokom 2019. godine. Prema njemu, u pripremi su dva modela web kamera, 4K rezolucije, od kojih će bar jedna podržavati i Xbox One konzole.

PCPress.rs Image

Takva kamera neće biti zamena za Kinect (jer nema senzore dubine), ali bi mogla da se iskoristi za lako automatizovano logovanje više korisnika, video komunikaciju preko Skype-a, kao i za druge poslove koji zahtevaju prisustvo kamere. Što se tiče Windows-a, kamere bi trebale da podržavaju Windows Hello način verifikacije. To bi bilo prvi put da Microsoft nudi tu funkcionalnosti u zasebnom uređaju.

Za sada još uvek nema informacija kada će kamere postati dostupne na tržištu. Pretpostavlja se da, pošto je jedna najverovatnije fokusirana na poslovno tržište, može da bude ponuđena kao dodatak za Surface Hub 2 – Microsoft-ov 50-inčni sistem osetljiv na dodir, namenjen za kolaborativni rad.

Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u

Kako god bilo, najava novih Microsoft web kamera može da bude samo dobra stvar za tržište, na kome trenutno vlada Logitech. Pojava ozbiljne konkurencije mogla bi malo da protrese ovaj tržišni segment, koji se pomalo uspavao zbog nedostatka prave konkurencije u prethodnih nekoliko godina.

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,