LG 4K laserski projektor druge generacije može da stoji samo 5 cm zida

Na prošlom CES-u, LG je predstavio prvu generaciju CineBeam 4K laserskog projektora (HU80K), a sada je premijerno predstavljen i njegov naslednik – HU85L.

PCPress.rs Image

Nova verzija donosi tradicionalni dizajn, umesto dizajna u obliku stuba, ali i mnogo naprednih funkcija. Jedna od najvažnijih je upotreba Ultra Short Throw (UST) tehnologije, koja omogućava projektovanje 90-inčne slike sa razdaljine od samo 5 cm od zida. Ukoliko se udalji malo više (18 cm od zida), projektovana slika dostiže dijagonalu od 120 inča.

LG još uvek nije objavio punu specifikaciju ovog projektora. Za sada se zna da će imati osvetljenje od 2.500 ANSI lumena, kao i 4 K rezoluciju. Što se tiče konektora, na raspolaganju će biti USB, mrežni i HDMI portovi. Kao i novi LG-jevi televizori, HU85L će doneti podršku za ThinQ AI, za komandu glasom, sugestije šta sledeće da se pogleda, kao i izbor ugrađenih aplikacija za streaming video sadržaja.

Za sada se ne zna cena, kao ni datum izlaska na tržište, ali očekuje se da će prvo javno predstavljanje LG HU85L projektora biti za nekoliko nedelja, na CES-u.

Pročitajte i:  LG predstavlja novi 3D sadržaj na Times Square-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,