BIZIT plus

Microsoft rešenja za poslovno izveštavanje

Microsoft-BI Oko 150 menadžera i IT profesionalaca učestvovalo je seminaru održanom 9. aprila pod nazivom „Microsoft rešenja za poslovno izveštavanje“ posvećenom mogućnostima usluge Business Intelligence u modernom poslovanju. Ovo je ujedno i prvi u nizu događaja kojima će biti obeleženo lansiranje grupe novih Microsoftovih proizvoda i tehnologija: Office 2010, Share Point Server 2010 i SQL Server-a.

Uvodna predavanja održao je Rafal Lukawiecki, strateški konsultant u kompaniji Project Botticelli Ltd, stručnjak za analizu i predviđanje trendova na polju informacionih tehnologija. On je čest i popularan govornik na Microsoftovim događajima i u više navrata je držao prezentacije na prestižnim konferencijama zajedno sa Bilom Gejtsom i Stivom Balmerom.

Microsoft rešenja za poslovno obaveštavanje zaposlenima u organizacijama i preduzećima omogućavaju pristup preciznim i ažurnim informacijama radi boljeg i relevantnijeg donošenja odluka. Ova rešenja integrišu snagu SQL Servera, SharePoint-a i Office-a na jedinstvenoj platformi kako bi povećali produktivnost i snagu donošenja odluka koje je zasnovano na pravim informacijama i koje je u današnjem poslovanju vrlo važno.

Business Intelligence se konstantno rangira među najbolje u odnosu na mnoga IT strateška istraživanja. Microsoft je izgradio široku, integrisanu i bogatu platformu koja se lako koristi za pružanje BI usluge i koja je nadograđena onim što je najbolje u oblasti integracije podataka i transformacije, skladištenja i višedimenzionalne analize. Kao novina u 2010. godini, ova platforma predstavlja sveobuhvatno upravljanje master podacima koje demonstrira inovativan i moćan samouslužni mehanizam za analizu podataka, pod nazivom PowerPivot, koji zajedno sa uslugom SharePoint, pomaže administratorima da pojednostave upravljanje životnim ciklusom čitave galerije analitičkih alatki koje se koriste unutar organizacije i koja veoma brzo raste.

Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Microsoft

Facebook komentari: