ePlaneta

Microsoft sprema redizajn Copilota

Korisnici će sada imati više alata za generisanje slika.

PCPress.rs Image

Godinu dana nakon potpunog prihvatanja chatbot-ova sa generativnom veštačkom inteligencijom, Microsoft daje Copilot-u novi izgled. Copilot sada ima jednostavniji dizajn na vebu i u svojim mobilnim aplikacijama. Kompanija navodi da postoji čistiji izgled i bolji osećaj za odgovore chatbot-a. Copilot će prikazivati slajdove sa predloženim podsticajima kako bi istakao šta može da uradi.

Redizajn stiže neposredno pred Super Bowl. Microsoft prvi put u poslednje četiri godine emituje reklamu za finalnu utakmicu američkog fudbala u profesionalnoj NFL ligi. U reklami se prikazuje Copilot i neke od stvari koje korisnici mogu raditi sa mobilnom aplikacijom chatbot-a. Microsoft je pre godinu dana predstavio Bing Chat sa veštačkom inteligencijom. Kompanija navodi da su do sada ljudi učestvovali u 5 milijardi razgovora i generisali 5 milijardi slika kroz različita iskustva sa Copilot-om. Napominje se da je Copilot pomogao povećanju tržišnog udela Bing-a i Edge-a, iako možda ne toliko koliko se kompanija nadala.

U međuvremenu, Copilot sada ima više opcija za uređivanje i kreiranje slika. Copilot sada omogućuje uređivanje slika bez napuštanja chatbot-a. Na primer, možete pretvoriti sliku u piksel art ili zamagliti pozadinu. Korisnici Copilot Pro-a mogu promeniti veličinu slika između pejzažnog i kvadratnog formata i ponovo ih generisati bez napuštanja Copilot-a. Microsoft će uskoro lansirati funkciju nazvanu Dizajner GPT unutar Copilot-a. Ova funkcija omogućiće korisnicima da koriste “interaktivno polje unutar Copilot-a” kako bi vizualizovali svoje ideje na uzbudljiv način.

Pročitajte i:  AMD cilja Nvidiu sa Instinct MI325X GPU od 288 GB koji dolazi ove godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,