Microsoft Teams dobija end-to-end enkripciju

Microsoft Teams radi na poboljšanju bezbednosti korisnika, pa između ostalih na servis stiže i end-to-end enkripcija kojom se štite razgovori.

PCPress.rs Image

Iako servis već ima opcije kojima se čuvaju korisnički podaci, administratori su sve do sada mogli da snimaju i transkribuju glasovne pozive. Ovaj način komunikacije zbog toga nije bio podoban za deljenje poverljivih informacija, što će se za pojedine promeniti već u julu. Naime, Microsoft Teams dobija end-to-end enkripciju za 1:1 VoIP pozive, pa će svi razgovori koji se budu obavljali na ovaj način ubuduće ostajati potpuno privatni.

PCPress.rs Image

U saopštenju stoji da će Microsoft Teams administratori odlučivati o tome ko će imati pristup novoj bezbednosnoj opciji, te će je dobijati oni za koje se proceni da im je potrebna dodatna bezbednost. Tako administratori i dalje imaju kontrolu nad privatnošću, pa servis nije u prednosti nad konkrencijom – Zoom je još u oktobru 2020. uveo end-to-end enkripciju za sastanke sa do 200 učesnika, a dostupna je premijum korisnicima, ali i onima koji servis ne plaćaju.

Pročitajte i:  Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,