BIZIT plus

Microsoft Teams i Zoom imaju novog rivala

Mnogo je onih koji u poslednje vreme ne trpe servise za video pozive, a zbog toga što su prinuđeni da na njima provode više vremena nego pre pandemije. Možda je zbog toga ovo vreme nepogodno za razvijanje novih rivala u ovoj oblasti, ali se jedan novi servis ipak pojavio, da konkuriše već dobro poznatim Microsoft Teams i Zoom opcijama.

PCPress.rs Image

U pitanju je Vowel, a kreatori tvrde da se ne radi o još jednom servisu koji podseća na Zoom, već da više podseća na Slack gde korisnici svojim sastancima upravljaju na malo drugačiji način. Kao najveća prednost ističe se to što se ono što je izgovoreno tokom nekog sastanka automatski transkribuje u tekst, iako nije najjasnije čemu takva funkcija služi i ko ima volje i vremena da pretražuje takve transkripte.

PCPress.rs Image

Kritičari su najviše pažnje poklonili onom delu kampanje u kojem se kaže da je Vowel kreiran kao online prostor u kojem „korisnici i timovi žive“, najviše zbog toga što neke kompanije od početka pandemije od svojih zaposlenih traže da stalno budu na Zoomu.

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: