Internet Explorer: Preusmeravanje na Edge u slučaju nekompatibilnih sajtova

Internet Explorer je još uvek prilično prisutan, posebno u korporativnim okruženjima. Pregledač ubuduće neće dobijati nove updateove, osim sigurnosnih ažuriranja koja će do korisnika stizati i narednih godina.

PCPress.rs Image

Jedan od najvećih problema sa kojima se Internet Explorer korisnici već susreću je sve veći broj sajtova koji se na ovom pregledaču ne prikazuju kako je predviđeno. Microsoft je ocenio da je najbolje rešenje da se korisnici u tim slučajevima preusmeravaju na Edge, a funkcija radi samo u slučaju da je na računar instaliran Edge 87, ili neka novija verzija. Tu je i lista sajtova koji se smatraju nekompatibilnima sa Explorerom, pa će se korisnici koji budu kliktali na takve linkove automatski preusmeravati na Edge.

PCPress.rs Image

Nije najjasnije zašto Explorer korisnici ne bi u potpunosti prešli na Edge, budući da im je ponuđena i mogućnost da na novi pregledač presele podatke o istoriji pretraživanja, te tako sačuvaju svoje internet navike. Verovatno je da će sa prestankom ažuriranja sve više korisnika potpuno migrirati na Microsoft Edge, a do tada možemo da očekujemo ovakva rešenja koja izlaze u susret onim korisnicima koji od svojih navika ne odustaju lako.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Izvor: gHacks

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,