Microsoft Teams: Telefon kao voki-toki

Iako je push-to-talk (PTT) taster ranije bio uobičajena pojava na pripejd telefonima, kasnije je gurnut u stranu. Korisnici su uz pomoć njega mogli da svoje uređaje pretvaraju u voki-toki, a funkcija se danas vraća na iOS i Android.

PCPress.rs Image

Microsoft je voki-toki funkciju dodao u Teams još početkom 2020. godine, pa je korisnicima na taj način omogućio da komuniciraju brzo, jednostavno i sigurno. Time je označen povratak push-to-talk tastera, koji se pritisne da bi se ostvaruje veza s drugima. Na raspolaganju su i ostale Teams funkcije, poput SMS sign-in, “Tasks“, te drugih.

Povezanost s bližnjima je važna, bezbednost tokom razgovora takođe. Broj onih koji koriste voki-toki funkciju je tokom prethodne godine porastao. Najviše joj pribegavaju zaposleni u velikim kompanijama, a u pitanju je opcija koja ima moć da bilo koji tablet ili pametni telefon začas pretvori u voki-toki.

Za pokretanje je potrebno je da se ode u Teams app > Setup policies, i da se aktivira „Allow user pinning“. Posle toga se u okviru Pinned Apps klikne na +Add Apps. U polje za pretraživanje se ukuca „voki toki“ (Walkie Talkie), pa se izabere Add taster kada se funkcija pojavi. Nakon što se klikne na “Save”, voki toki je spreman za korišćenje.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,