Microsoft Teams – uskoro moguće deljenje kanala sa spoljnim kontaktima

Microsoft Teams će uskoro dobiti mnoštvo nadogradnji dizajniranih da olakšaju onlajn rad, kako između kolega, tako i sa spoljnim partnerima.

PCPress.rs Image

Microsoft Teams dobija niz novih prezentacionih alata

Novi update, otkriven na Microsoftovoj godišnjoj konferenciji Ignite, uključuje novu uslugu pod nazivom Microsoft Teams Connect, koja će korisnicima omogućiti da pozovu spoljne strane (npr. kupce i partnere) u jedan zajednički kanal, za razliku od dosadašnjeg dodavanja kao mrežnog gosta. Prema Microsoftu, usluga će spoljnim kontaktima omogućiti da iskoriste sve mogućnosti Teams-a – uključujući chat-ove, sastanke, koautorstvo dokumenata itd, dok će organizaciji domaćinu pružiti strožiju kontrolu nad načinom na koji korisnici pristupaju podacima.

Microsoft Teams Connect je trenutno u private preview, ali će biti dostupan svim korisnicima kasnije ove kalendarske godine. Pored cross-organizational kanala, Teams takođe dobija novi set funkcija dizajniranih da „pomognu prezentatorima da profesionalnije isporučuju sadržaj i ponude učesnicima sastanka dinamična iskustva“. Umesto da jednostavno dele desktop kada dođe vreme za predstavljanje, korisnici Teamsa sada mogu da koriste PowerPoint integraciju koja slajdove, chat i sastanke i učesnike sastanka spaja u jedan prikaz. Omogućavajući prezentatoru lakšu interakciju sa učesnicima, Microsoft se nada da će PowerPoint Live in Teams stvoriti bogatije i zanimljivije iskustvo sastanka.

Pročitajte i:  Microsoft je kažnjen sa 242 miliona dolara

U međuvremenu, kasnije ovog meseca dolazi niz novih presenter settings-a koji omogućavaju korisnicima da ponovo konfigurišu video feed kako bi najbolje odgovarao stilu prezentacije. Na primer, Standout mode stavlja video feed prezentatora ispred slide deck-a, Reporter predstavlja sadržaj iznad govornikovog ramena, dok opcija Side-bi-side postavlja zajedničke materijale u blizini feeda prezentatora. Konačno, Microsoft će isporučiti novi dinamički prikaz koji automatski optimizuje raspored različitih elemenata sastanka (npr. participant gallery, shared content itd.), što bi trebalo da omogući manje pretrpan prikaz. Ova funkcija će biti široko dostupna do kraja meseca.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: