Microsoft testira razna poboljšanja Windows 11 start menija

Microsoft još nije spreman da odustane od velikih promena dizajna na Windows-u 11, ali testira nekoliko novih načina za prilagođavanje operativnog sistema.

Microsoft testira razna poboljšanja Windows 11 start menija

Windows 11 daje prednost minimalističkom dizajnu

Uz najnoviju verziju operativnog sistema Windows 11 Insider, možete podesiti Start da prikazuje više zakačenih aplikacija ili više preporučenih aplikacija i datoteka. To nije povratak u Windows 10 Start meni koji su tražili pojedini korisnici. Windows 11 daje prednost minimalizmu. Između ostalih promena, verzija Insider će takođe vratiti datum i sat na traku zadataka na dodatnim ekranima monitora, nešto što je neobjašnjivo uklonjeno u Windows-u 11.

Nova verzija Windows 11 Insider takođe će olakšati korišćenje Edge web pretraživača dok koristite Narrator, Microsoft-ov ugrađeni čitač ekrana. Takođe, možete očekivati da vidite više opcija koje se prebacuju sa stare kontrolne table u aplikaciju Settings. To uključuje napredna podešavanja deljenja, kao što su Network Discovery i File/Printer Sharing. U aplikaciji Settings možete videti više detalja o svojim štampačima i skenerima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Da li će Nvidia prestići Microsoft i postati najvrednija komanija na svetu?