BIZIT plus

Microsoft testira redizajnirani audio mikser za Windows 11

Namenska prečica na tastaturi za pristup funkciji.

PCPress.rs Image

Prilagođeni nivo zvuka za svaku aplikaciju

Windows je često stvarao probleme sa upravljanjem više audio uređaja. Tokom godina, Microsoft je pokušavao da poboljša to korišćenje na nekoliko načina. Tokom 2021. godine, kompanija je pojednostavila način na koji je Windows 10 kategorisao Bluetooth uređaje. Uprkos tim naporima, često se čini da OS ne olakšava prebacivanje između audio izlaza i upravljanje nivoima zvuka kako bi to zapravo trebalo da funkcioniše. Panel brzih podešavanja operativnog sistema Windows 11 trebao bi da omogući da prilagođene nivoe zvuka za svaku aplikaciju.

Kompanija je detaljno predstavila najnoviji Windows 11 Insider Preview i omogućila redizajnirani mikser za kontrolu jačine zvuka. Ažurirani element interfejsa ne samo da omogućuje prelaz sa jednog audio uređaja na drugi, već ga možete koristiti i za kontrolu prostornog zvuka i podešavanje jačine zvuka za svaku aplikaciju, dve stvari koje ne možete da uradite sa trenutnim dizajnom.

Microsoft je dodao namensku prečicu kako bi pristup ovoj funkciji bio brži. Kako bi pristupili mikseru za kontrolu jačine zvuka, istovremeno pritisnite tastere Windows, Ctrl i V na tastaturi.

PCPress.rs Image

„Sa ovom promenom, omogućeno je prilagođenje audio sistema, veća kontrola, manje klikova i bolje upravljanje omiljenim aplikacijama“, navodi Microsoft. Novi mikser za kontrolu jačine zvuka podseća na popularni EarTrumpet mod. Još uvek nema najave o tome kada Microsoft planira da uvede najnovije funkcije Windovs Insider-a redovnim korisnicima, ali se nadamo da ovoj funkciji neće trebati mnogo da stigne do većeg broja korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija