Microsoft Translator od sada i na srpskom, ukupno 50 jezika

Na listu jezika za podršku u prevodu u okviru Microsoft Translator servisa zvanično su dodata tri nova jezika – bosanski, hrvatski i srpski.  Uvođenjem tri nova jezika, ukupan broj jezika za koje Microsoft Translator pruža podršku dostigao je čak 50.

Translator aplikacija- fotografija 1

Aplikacija podjednako dobro funkcioniše u tri režima: usmeravanje kamere mobilnog telefona ka željenom tekstu, prevod govora i klasičan unos teksta putem tastature.

Pored činjenice da ova aplikacija sada podržava i naš jezik, dobra vest je i da je ista razvijan u Beogradu.

Izrada aplikacije Translator za Windows Phone delo srpskog tima stručnjaka Microsoft Razvojnog Centra Srbija, koji ove godine obeležava 10 godina od svog osnivanja. Naš tim programera napravio je izvorni kod za optičko prepoznavanje karaktera (optical character recognition (OCR)) za aplikaciju Windows Phone Translator.

Aplikaciju koja funkcioniše po principu prevođenja putem optičkog prepoznavanja teksta već koriste vlasnici Windows telefona širom sveta, budući da ona pomaže korisnicima da prevaziđu jezičku barijeru tokom boravka u inostranstvu bez bojazni od visokih računa, zahvaljujući činjenici da radi i bez interneta, odnosno off-line, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pročitajte i:  Microsoft mora da prestane da prodaje sigurnost kao premijum ponudu 

Više o Microsoft Translator možete pročitati ovde – How Microsoft Translator works, a ako želite možete ga i isprobati na vašem Windows Phone uređaju, ili preko partnera na Translate.com za Android ili iOS.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,