Microsoft ukida LinkedIn u Kini

Kompanija će umesto Linkedlna pokrenuti samostalnu aplikaciju za zapošljavanje u zemlji.

PCPress.rs Image

Kina rekla “Ne”!

LinkedIn će zatvoriti kinesku verziju svoje usluge ove godine. Kompanija je kao razloge za zatvaranje lokalnog izdanja svoje društvene mreže za profesionalce navela “znatno izazovno operativno okruženje i veće zahteve usklađenosti u Kini“.

“Iako smo postigli uspeh u pomaganju kineskim članovima u pronalaženju posla i ekonomskih mogućnosti, nismo pronašli isti nivo uspeha u društvenim aspektima deljenja i informisanosti”, navodi se u saopštenju LinkedIna. Kompanija ne napušta u potpunosti Kinu. Radiće na samostalnoj aplikaciji za zapošljavanje pod nazivom InJobs, koja neće imati društveni sadržaj ili bilo koji način za deljenje objava ili članaka.

LinkedIn se složio da se pridržava državnih ograničenja i blokira određene sadržaje kada je pokrenut u Kini u februaru 2014. Međutim, neki znaci problema pojavili su se ove godine. U martu je kompanija sprečila nove kineske korisnike da se prijave, dok je brinula da se pridržava zakona te zemlje. Nekoliko meseci kasnije, Kina je saopštila da 105 aplikacija krši zakone o prikupljanju podataka, uključujući LinkedIn.

Pročitajte i:  Kineski BYD lansira tehnologiju pametnih automobila - Xuanji

Usluga u vlasništvu Microsofta bila je poslednja velika američka društvena mreža koja je još uvek zvanično radila u Kini. Zemlja je zabranila Signal i Clubhouse ranije ove godine. Facebook i Twitter su blokirani još od 2009. godine, a Kina je zabranila i Instagram 2014. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,