BIZIT plus

Microsoft ukida ograničenja na Bing-ove AI alate za ćaskanje

Microsoft je brzo ograničio AI razgovore na Bing-u kako bi sprečio uznemirujuće odgovore. Međutim, nakon samo nekoliko dana kompanija menja svoju odluku. Kompanija sada navodi da će vratiti opciju za duže razgovore. Takođe, biće omogućeno proširenje razgovora na šest poruka po sesiji umesto pet i 60 razgovora dnevno umesto 50.

PCPress.rs Image

“Atipični slučajevI upotrebe”

Dnevno ograničenje broja razgovora će se uskoro povećati na 100, navodi Microsoft. Takođe, redovne pretrage se više neće računati u taj ukupan broj. Microsoft želi da duže razgovore vrati „na odgovoran način“. To znači da kada budu dozvoljene duže konverzacije, ne treba očekivati da će one izazvati previše problema. Microsoft želi da se vrati duže razgovore i da ohrabri korisnike da razgovaraju ali i da se pridržavaju pravila i ne zloupotrebljavaju tu mogućnost.

Takođe, Microsoft brine da će Bing AI davati preopširne odgovore. Testiranje koje sledi omogućuje odabir “preciznosti” odnosno da li želite kraći i više usmereni odgovor, ili “kreativan” duži ili “izbalansiran” odgovor. Međutim, ako su nekome bitne samo činjenice, neće morati da prolaziti kroz toliko teksta kako bi stigao do njih.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Problema je bilo i ranije. Istraživač Gary Marcus i Nomic VP Ben Schmidt otkrili su da su javna testiranja Bing chatbot-a (koji nosi kodno ime “Sidney”) u Indiji prie četiri meseca proizvela slične čudne rezultate u dugim sesijama.

Microsoft, u svom najnovijem blogu navodi da je trenutni pretpregled namenjen sagledavanju “atipičnih slučajeva upotrebe” koji se ne manifestuju u internim testovima.

Microsoft je naveo da nije u potpunosti predvidio da će ljudi koristiti duže razgovore sa chatbot-om kao oblik zabave. Fleksibilnije granice su pokušaj da se uspostavi ravnoteža između “povratnih informacija” u korist tih razgovora. Takođe, zaštitne mere će sprečavati bota da se kreće u čudnim smerovima, navodi Microsoft.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: