Microsoft ukida podršku za Skype Classic nakon 1. septembra

Microsoft još jednom redizajnira svoju Skype aplikaciju za Windows. Iako je softverski gigant izdao univerzalnu aplikaciju za Windows 10 korisnike ranije, Skype 8.0 verzija se ažurira novim dizajnom koji je sličan mobilnoj verziji Skype-a, objavila je kompanija na zvaničnoj stranici. Microsoft je testirao novi dizajn tokom prošle godine, a sada planira da prisili sve Skype 7.0 (verzija poznata i kao Classic) desktop korisnike da se do 1. septembra prebace na verziju 8.0.

Nova klasična desktop aplikacija za Skype sadrži mnoge funkcije iz Windows 10 ili mobilnih verzija. Microsoft je doterao grupne razgovore kako bi olakšao deljenje fotografija ili deljenja ekrana tokom poziva. Uključena su i nova @ pominjanja (mentions), reakcije na poruke, funkcije panela sa obaveštenjima, a postoji i galerija koja olakšava pronalazak podeljenih linkova, dokumenata ili fotografija u razgovorima.

Microsoft takođe planira da uvede neke dodatne funkcije Skype-u kasnije ovog leta. Označavanje ko je pročitao poruku (Read receipts) će biti dodato u razgovore, uz mogućnost kreiranja privatnih razgovora. Privatni razgovori će se pokrenuti putem Signal Protocol-a kako bi se obezbedilo da se audio pozivi i razgovori end-to-end enkriptuju. Microsoft čak dodaje i snimanje poziva na Skype, tako da korisnici više ne moraju da se oslanjaju na aplikacije trećih strana.

Pročitajte i:  ASUS predstavio ASUS Vivobook S 15, prvi Copilot+ PC sa Windows 11 AI podrškom

Dok je današnja Skype aplikacija snažno inspirisana Microsoft-ovim mobilnim dizajnom Skype-a, kompanija je tokom protekle godine pratila dosta povratnih informacija i za mobilne i za desktop aplikacije. Microsoft-ov radikalni Skype mobilni dizajn debitovao je pre godinu dana, i nije baš dobro primljen, međutim kompanija ga je od tada podešavala i sve je više rasprostranjen na telefonima, tabletima i desktop računarima.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,