ePlaneta

Microsoft ulazi u biznis s muzikom

Microsoft je predstavio Xbox Music, digitalni muzički servis koji će biti dostupan na Xbox konzolama od sutra, 16. oktobra.

PCPress.rs ImageDostupnost servisa biće proširena na Windows računare i tablete, uključujući i nadolazeći Surface, od 26. oktobra, kada Microsoft lansira Windows 8, a nedugo nakon toga biće dostupan i na telefonima, prenosi Rojters.

Na predstavljanju Xbox Musica, generalni menadžer ovog servisa, Džeri Džonson, rekao je da su pre godinu i po dana shvatili da korisnici Xboxa provode od 50 do 60 posto vremena na različite zabavne servise umesto na igre.

“Shvatili smo, kao kompanija koja pruža zabavne sadržaje, da je i muzika važan faktor i sama po sebi i kao deo drugih iskustava”, rekao je Džonson.

Servise će moći da se koristi besplatno, a oni koji žele verziju bez reklama moći će da za 9,99 dolara mesečno dobiju premium uslugu.

Xbox Music ima preko 30 miliona pesama u svom katalogu i preko 70 hiljada muzičkih spotova, a biće dostupan u 22 zemlje. Osim strimovanja muzike, korisnici je mogu i kupiti i preuzeti na svoj uređaj.

Pročitajte i:  Google i Microsoft imaju pristup čipovima iz Kine uprkos zabrani

“Postoji puno pojedinačnih servisa koji rade dobar posao, ali danas nema nijednog servisa koji donosi prednosti preuzimanja, pretplate ili besplatnog strimovanja zajedno. Sa Xbox Musix servisom želeli smo da sve ovo vredonosti smestimo u jedan servis jednostavan za korišćenje i onda stavimo i neke dodatke, učinimo da radi na svim vašim uređajima”, navodi se u zvaničnom saopštenju iz Microsofta.

Microsoft se nada da će servis od naredne godine biti dostupan i korisnicima iOS i Android uređaja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,