BIZIT plus

Microsoft uvodi podršku za iOS i sinhronizaciju sa Windows-om 11

Kompanija očekuje da će svi dobiti pristup do sredine maja.

PCPress.rs Image

Veoma korisna opcija za korisnike iPhone-a

Nakon ograničenog testa koji je počeo krajem februara, Microsoft je počeo da uvodi podršku za iPhone u okviru svoje aplikacije Phone Link za širu bazu korisnika Windows-a 11. Softver, omogućuje sinhronizaciju poziva, poruka i kontakata sa računarom. Microsoft nudi Phone Link (u različitim oblicima) na Android uređajima još od 2015.godine. Microsoft očekuje da će uvesti podršku za iOS svim korisnicima Windows-a 11 do sredine maja.

Kada dobijete pristup funkciji, najlakši način da povežete svoj uređaj je da unesete Phone Link u traku za pretragu. To je i ujedno najbolji način da saznate da li imate pristup ovoj funkciji. Oni koji još uvek nemaju pristup toj funkciji videće opciju zasivljenu, sa ikonom koja označava da „stiže uskoro“. Kada funkcija bude dostupna, takođe je vredno napomenuti da postoje neka ograničenja. Neće biti moguće slanje slika i video zapisa sa Windows-a. Grupna razmena poruka takođe nije podržana. Pored toga, softver radi na bazi sesije, tako da će se najnovije poruke videti samo kada su iPhone i računar povezani.

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima

Ipak, čak i kada se uzmu u obzir sva ta ograničenja, korisnici Windows-a koji koriste iPhone sigurno se ceniti integraciju koju nudi Phone Link, posebno zato što većina ljudi možda nije upoznata sa opcijama kao što su Unison i AirDroid.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: