TikTok razvija generativne AI avatare

TikTok razvija funkciju koja će kreirati slike profila generisane veštačkom inteligencijom.

PCPress.rs Image

AI Avatari

TikTok bi uskoro mogao da omogući korisnicima da kreiraju avatare stilizovane veštačkom inteligencijom. Slična stvar se može dobiti korišćenjem aplikacija za duboko učenje poput Midjourney i Lensa. Alat koji se zove AI Avatari, omogućuje otpremanje od tri do 10 fotografija profilnih slika i izbor između pet umetničkih stilova. Alat će zatim generisati do 30 zasebnih avatara za nekoliko minuta. Zatim korisnici mogu preuzeti jednu, nekoliko ili sve slike koje će koristiti kao sliku profila ili u svojim pričama.

Iako su stilovi ograničeni u odnosu na ono što možete da dobijete na aplikaciji Lensa, rezultati izgledaju prilično dobro. Deluje da će ova funkcija sigurno biti popularna. Iz tog razloga, TikTok će dozvoliti korišćenje samo jednom dnevno kako bi se izbeglo preopterećenje servera.

Iako generativne AI slike izgledaju kao bezopasna zabava, za njih vezuju određene kontroverze. Što se tiče aplikacija Lensa i za Midjourney, umetnici su se žalili da je veštačka inteligencija uzorkovala njihov rad i koristila njihove radove za kreiranje AI slika. Ranije ove godine, američka kompanija Getty podnela je tužbu protiv Stable Diffusion-a modela za duboko učenje tvrdeći da je skupljao podatke kako bi stvorio umetnost.

Pročitajte i:  Italija ulaže 1 milijardu evra u AI

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,