BIZIT plus

Microsoft Word – uskoro stiže nova korisna funkcija

Microsoft Word će vam uskoro omogućiti da dokument pretvorite u PowerPoint prezentaciju.

PCPress.rs Image

Ušteda vremena za korisnike PowerPoint-a

Ako dugo vremena provodite praveći PowerPoint prezentacije, ova nova funkcija Microsoft Word-a može vam uštedeti vreme. Nova funkcija Office 365 uskoro će korisnicima omogućiti da pretvore Microsoft Word dokumente u PowerPoint slajdove. Dostupna članovima kompanijskog programa za rani pristup, nova opcija Transform može se isprobati putem web-klijenta Microsoft Word, u meniju File>Transform. Kada je izabrana, funkcija će zatražiti od korisnika da odabere vizuelni stil koji će primeniti na prezentaciju, pre nego što generiše pregled u PowerPointu i sačuva file prezentacije u OneDrive.

Dok je funkcija Transform još uvek na testiranju, Microsoft očekuje da će funkcija biti dostupna svim korisnicima u bliskoj budućnosti. Iako je perspektiva automatizacije mukotrpnog procesa izrade prezentacija primamljiva, funkcija Transform trenutno je ograničena u više aspekata. Za sada ova funkcija radi samo sa dokumentima na engleskom jeziku, pa čak i tada, samo kada koristite određene web browsere. Sada ugašeni Internet Explorer nije podržan, možda i predvidivo, ali funkcija Transform je takođe nekompatibilna sa Appleovim Safari-jem, drugim po veličini browserom na svetu.

Pročitajte i:  Hakeri koje sponzoriše Rusija napadaju Microsoft

Funkcija je takođe podržava samo tekstualni sadržaj, dok multimedijalni sadržaj još uvek nije podržan. Prezentaciji možete dodati sopstvene medije nakon što ste transformisali Word dokument. Kompanija kaže da je kvalitet pretvorenih prezentacija u početku možda pomalo neujednačen, ali tvrdi da će funkcija Transform na kraju moći efikasno da razlikuje različite odeljke dokumenata i migrira prateće slike, video zapise, fontove i još mnogo toga.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: