BIZIT plus

Microsoft želi da Copilot AI postane vaš lični asistent pri kupovinama

Tokom svog godišnjeg Surface događaja uglavnom fokusiranog na veštačku inteligenciju u četvrtak, Microsoft je najavio da će njegov generativni AI asistent, Copilot, takođe biti dostupan da pomogne u kupovini na Bingu i Edge-u. Uopšteno govoreći, kompanija planira da Copilot bude deo svih njihovih vodećih proizvoda, uključujući Windows, Edge i još mnogo toga. Kada je reč o kupovini konkretno, Copilot vam može pomoći da odlučite o stilu, locirate određeni artikal i, naravno, da ga na kraju kupite.

PCPress.rs Image

Igra sustizanja konkurencije

Novo lansiranje može biti više o igranju sustizanja sa svojim konkurentima nego o stvarnoj inovaciji. Google Lens, na primer, omogućava vam da pronađete proizvode za kupovinu tako što ćete ih samo slikati. To znači da možete pronaći rezultate koji odgovaraju onome što tražite, čak i ako nemate prave reči da ih unesete u traku za pretragu. Google je čak počeo da koristi vaše podatke u aplikacijama kompanije, uključujući Lens, kako bi pomogao svom Bard AI chatbot-u da pruži relevantnije i delotvornije odgovore za ćaskanje.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Copilot za kupovinu funkcioniše tako što postavlja dodatna pitanja na osnovu vaše pretrage kako bi pružio preporuke specifične za vas. Korišćenje fotografije ili sačuvane slike za pretragu sa Copilot-om će uskoro biti dostupno.

Copilot AI će početi da se primenjuje na uređajima 26. septembra. Microsoft je proveo značajan deo svog događaja u četvrtak govoreći o ažuriranjima za AI proizvod. Iako je trenutno malo raštrkano podešavanje, sa različitim iteracijama na Microsoft platformama, ažuriranje Copilot-a će stvoriti jedan generativni AI asistent koji se proteže na sve proizvode.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: