Minecraft će od sledeće godine zahtevati Microsoft nalog

Na oficijelnom Minecraft blogu objavljeno je da će od 2021. godine igrači morati da imaju otvoren Microsoft nalog da bi mogli da je igraju. Oni koji poseduju originalnu igru, a pri tome se ne prebace na Microsoft nalog, neće moći više da je igraju.

PCPress.rs Image

Od 2011. godine, kada je lansirana na konzolama, Minecraft postoji u dve verzije. Originalni Minecraft: Java Edition koristio je Mojang nalog, dok je Minecraft: Bedrok Edition, upotrebljavao Microsoft naloge za prijavu. Nakon najavljene promene, to će biti objedinjeno – preko Microsoft naloga moći će da se pristupi do obe verzije igre, ali ti nalozi neće biti objedinjeni. Drugim rečima, i dalje nećete moći da je igrate zajedno sa prijateljima koji koriste drugu verziju igre.

Prilikom migracije sa Mojang naloga, korisnici neće izgubiti svoje podatke, a novi nalog će imati dvofaktorsku autentifikaciju i druge bezbednosne opcije koje su inače dostupne u Bedrock Edition verziji (kao što su roditeljska kontrola i mogućnost blokiranja četa). Svi igrači će u narednim mesecima dobiti na svoje email naloge detaljna objašnjenja kako da migriraju na nove naloge. S tim ciljem je napravljen i video snimak koji objašnjava taj proces:

Pročitajte i:  Minecraft mapa kao u stvarnosti

Do ove promene je došlo najverovatnije kako bi se uz pomoć dvofaktorske autentifikacije bolje zaštitili virtuelni objekti u igri od krađe i to je nešto što su igrači tražili već duže vreme (u poslednje tri godine. Takođe, zahvaljujući ovom potezu, Microsoft-u će biti mnogo lakše da administrira svoju najveću i „najizdašniju“ igru.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,