Minecraft građevine: Igre i umetnost

Rekreacija van Goghove slike Zvezdana noć (Starry Night) u Minecraft video igri je potrajala mesecima, a danas joj je mesto u nekom umetničkom muzeju, ili bar u muzeju za dostignuća u video igrama.

PCPress.rs Image

Umetnik je zvezdanu noć naslikao 1889. godine, pa verovatno nije ni sanjao šta će se sve s njom dešavati u vekovima koji dolaze. Mnogi se slažu da se radi o njegovom najboljem delu, jer takvo noćno nebo još niko drugi nije smislio. Sada je pronašla svoje mesto i u savremenim video igrama, tačnije u Minecraft univerzumu.

Minecraft kreator ChrisDaCow je proveo godine u ovoj igri i usput napravio neke impresivne građevine. Konačno se bacio i na umetnost i sam sebi postavio izazov da napravi nešto po ugledu na van Goghovu sliku. U tome je uspeo, a rezultati mogu da se vide i u osmominutnom videu.

Živimo u čudnom svetu – Vincent van Gogh je stvorio dela koja će potrajati bar koliko i čovečanstvo, ali sam nije živeo baš najbolje – borio se s depresijom i nije ostvario nikakav zapaženi uspeh sve do kraja života. Skoro 133 godine kasnije njegova dela menjaju format, ulaze i u one svetove o kojima umetnik nije mogao ni da mašta.

Pročitajte i:  Supermarket Simulator: Igra koja simulira život

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,