Kripto berza FTX ulazi u trgovanje akcijama

Berza kriptovaluta FTX će uskoro omogućiti tradicionalno trgovanje akcijama zajedno sa svojom kripto ponudom. Funkcionalnost je trenutno dostupna odabranom broju korisnika u SAD, ali ima za cilj da je uvede više trgovaca u narednim mesecima.

PCPress.rs Image

FTX navodi da će ponuditi trgovanje bez provizije uz pristup „stotinama hartija od vrednosti koje se nalaze na berzi u SAD“, uključujući i obične akcije i ETF-ove. To će omogućiti klijentima da dodaju novac na svoje račune putem depozita sa kreditnih kartica, ACH transfera i bankovnih transfera. FTX takođe ističe da je to prva razmena koja omogućava korisnicima da finansiraju svoje račune sa fiat-podržanim stabilnim kovanicama, kao što je USDC. Iako cena stabilnih kovanica (teoretski) ne bi trebalo da varira toliko kao druge kriptovalute zato što su vezane za valutu ili robu, nedavni pad na ukupnom kripto tržištu je ostavio neke stabilne kriptovalute u problemima.

FTX planira da usmerava naloge direktno preko Nasdaq berze, umesto da koristi metodu plaćanja za tok naloga koju koriste Robinhood i druge berze. PFOF uključuje brokerske kuće koje primaju nadoknadu za upućivanje naloga kreatorima tržišta, a kritičari procesa kažu da bi mogao predstavljati sukob interesa, jer brokeri možda žele da upute naloge institucijama koje povećavaju njihov profit. Praksa je bila pod lupom nakon porasta akcija GameStop-a koji se dogodio prošle godine.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

„Sa lansiranjem FTX akcija, stvorili smo jedinstvenu integrisanu platformu za maloprodajne investitore da lako trguju kriptovalutama, NFT-ovima i tradicionalnim ponudama akcija preko transparentnog i intuitivnog korisničkog interfejsa“, rekao je Brett Harrison, američki predsednik FTX-a.

Robinhood, aplikacija za gotovinu u vlasništvu Block-a i Public.com takođe omogućavaju korisnicima da trguju akcijama i kriptovalutama — ubacivanje FTX-a u miks omogućiće mu da se direktno takmiči sa svakom platformom.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,