BIZIT plus

Minecraft i dalje najprodavanija video igra svih vremena

Do sada je prodato preo 300 miliona kopija, pa Minecraft i dalje drži titulu najprodavanije igre na svetu. Izašla je sada već daleke 2009. godine, a skoro deceniju i po kasnije uspeh i dalje traje.

PCPress.rs Image

Igra sledeće godine puni petnaest godina, a u međuvremenu je stigla do svake moguće platforme. Nedavno je premašio 300 miliona prodatih kopija, što je ogroman uspeh ako se uporedi s drugim popularnim igrama – Grand Theft Auto V je od 2012. godine prodat u 185 miliona primeraka, Mario Kart 8 (jedna od najuspešnijih Nintendo igara) beleži 63 miliona.

Sledeće veliko ažuriranje za Minecraft stiže 2024. godine, a kažu da će između ostalog nasumično kreirati nove prostore koje igrači mogu da istražuju.

Popularnost ipak ne dolazi bez posledica – bezbednosni eksperti su 2022. godine utvrdili da je Minecraft u samom vrhu liste mobilnih video igara u koje hakeri najčešće implementiraju malver. Prema prikupljenim podacima ova igra je u periodu između jula 2021. i jula 2022. godine činila 25% od svih malver napada koji su se odvijali uz pomoć PC video igara.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja ove dve video igre

Na drugom mestu je FIFA sa 11%, na trećem Roblox sa 9,5%, potom Far Cry s 9,4% i Call of Duty s 9%. Malvera je bilo i u Need for Speed, Grand Theft Auto, Valorant, The Sims, te GS:GO, pa može da se zaključi da su mnoge poznate franšize opasnost.

Korisnicima se preporučuje opreznost, a posebno se upozorava na one developere koji traže da se isključi antivirus program kako bi njihova igra funkcionisala – ako se to učini, nema ograničenja za to šta napadači mogu da urade.

Facebook komentari: