Huawei Watch GT 4: Nova era pametnih satova

Huawei je s Watch GT 4 serijom započeo novu eru u domenu pametnih satova, koja će zauvek promeniti naše poimanje moderne tehnologije i naša očekivanja, naročito u domenu estetike. Nova serija pametnih satova je lansirana sredinom septembra u Barseloni i odmah stekla nepodeljene simpatije zbog izuzetnog dizajna i naprednih karakteristika koje donosi.

PCPress.rs Image

Jedinstveni dizajn Huawei GT 4 linije je plod opredeljenja kompanije Huawei da napravi otklon od mora prepoznatljivih sportskih gadžeta, te da kreira uređaje koje će karakterisati klasičan dizajn. Tako je Watch GT 4 dizajniran kao luksuzan, dopadljiv sat sa višeugaonim dizajnom, da bi potom bile dodate brojne pametne funkcije. Stoga obe varijante pametnog sata – i od 46 mm i od 41 mm – karakteriše vanvremenska elegancija, bilo da govorimo o jednostavnim, plastičnim, kožnim ili metalnim kaiševima.

Dostupni modeli

Pletora dostupnih modela je takva da će svako pronaći idealan model za sebe. Dve serije prečnika 46 mm i 41 mm su namenjene muškarcima, odnosno damama, respektivno. “Muški” model od 46 mm karakteriše simetričan, osmougaoni dizajn inspirisan farovima sportskih automobila. Veći model je dostupan u četiri boje: crnoj, smeđoj, zelenoj i sivoj. Crni model ima jednostavan kaiš od plastike, smeđi ima kožni kaiš, dok je zeleni sat s kaišem od reciklirane plastike iz okeana i dizajnom i izgledom dosta podseća na kožni. Najzad, sivi model stiže s narukvicom od nerđajućeg čelila.

PCPress.rs Image

Modele za dame s brojčanikom prečnika 41 mm karakteriše klasičan, tanak dizajn s uskim profilom karakterističnim za moderne ženske satove. Sofisticiranost dizajna je dodatno naglašena izborom boja, od bele, preko sive do zlatno-sive dvotonalne varijante koja eleganciju podiže na viši nivo.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Napredne funkcije

Oba sata stižu s preglednim AMOLED ekranima i brojnim funkcijama koje su podržane dugim trajanjem baterije, što je naročito važno. Tako modeli sata od 46 mm traju tipično po dve nedelje, dok je za manje satove od 41 mm period trajanja baterije oko nedelju dana, tako da korisnici mogu bezbrižno da uživaju u naprednim funkcijama, koje su identične na obe serije novih Watch GT 4 pametnih satova.

Novi Huawei Watch GT 4 podržava kontinuirano praćenje rada srca, zasićenosti krvi kiseonikom, kvaliteta sna i nivoa stresa. Pride, tu su sada obaveštenja i podsetnici, kao i mogućnost razmene informacija o zdravlju u grupi, zahvaljujući čemu će korisnici biti u svakom trenutku ne samo u toku sa sopstvenim zdravstvenim stanjem, već i sa zdravljem ukućana i članova porodice. Potpuno novi Activity Ring poseduje nove vizuale i sisteme praćenja sagorevanja kalorija, trajanja treninga i ukupne dnevne aktivnosti. Tu je i sistem takmičenja i nagrada, koji motiviše i kontinuirano prati fitnes napredak, dok Stay Fit aplikacija donosi funkcije merenja kalorija, prati kalorijski deficit, unos kalorija i progres ka željenoj kilaži, uzimajući u obzir fizičku aktivnost.

Pročitajte i:  Huawei Pura 70 serija: Više od lepote

Naravno, Watch GT 4 podržava veliki broj raznovrsnih fizičkih aktivnosti i vežbi: trčanje, vožnju bicikla, plivanje, sportove poput fudbala i košarke, a po prvi put su na listi podržanih vidova aktivnosti e-sportovi. S korisnikom je i danju i noću, pa tako precizno prati kvalitet sna u svim fazama, a novitet je funkcija za praćenje nepravilnosti disanja i apneje tokom spavanja.

PCPress.rs Image

Huawei Watch GT 4 serija pametnih satova je dostupna na srpskom tržištu. Predstavlja sjajno rešenje koje spaja moderan dizajn, tehnologiju, pametna i upotrebljiva rešenja s dugotrajnim radom i pouzdanim funkcionisanjem. Zbog toga je i na našem testu Huawei Watch GT 4 dobio nagradu Preporuka urednika.

Facebook komentari: