Minecraft ima više od bilion pregleda na YouTube-u

Minecraft, najprodavanija igra svih vremena, koju je kupilo više od 200 miliona korisnika, postavila je još jedan značajan rekord. Ova igra je sada i najgledanija igra na YouTube platformi, na kojoj ima 35.000 aktivnih kreatora iz više od 150 država. Ovi video snimci su ukupno pregledani više od trilion puta. Da bi proslavio ovaj trenutak, YouTube je napravio animirani video koji proslavlja ovaj trenutak.

minecraft

Minecraft je originalno razvio mali tim iz Stokholma, koga je predvodio Markus Persson. Tim je postao development studio Mojang, koji je prvu, ranu verziju igre predstavio 2009. godine, dve godine pre zvaničnog lansiranja. Nakon što je 2014. godine Microsoft kupio Mojang, Persson je napustio kompaniju. Od tada Mojang neprekidno radi na razvoju Minecraft-a, dodajući nove karaktere, priče i blokove za gradnju, kao i unapređujući karakterističan vizuelni dizajn. Otvoren je i Xbox Minecraft Marketplace, koji je igračima omogućio da trguju modelima, stvarima i mini igrama koje su kreirali u Minecraft-u, čime je stvoren i ekonomski model unutar igre.

Pročitajte i:  Microsoft predstavio glasovni alat za osobe sa smetnjama u govoru

Svake godine Microsoft izbacuje nove add-on-ove, u pripremi je i Minecraft film i sve to utiče na održavanje interesa igrača za ovakav koncept igre, ili sada već slobodno možemo da kažemo, posebnog online univerzuma.

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,