Ministarstvo za rad pokrenulo aplikaciju za informacije u vezi sa COVID-19

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja unapredilo je veb sajt aplikacijom putem koje građani mogu da dobiju sve važne informacije na jednom mestu u vezi sa virusom COVID-19. U saopštenju se navodi da će aplikacija biti dostupna i za Android uređaje putem Google Play prodavnice. Obavestićemo čitaoce kada aplikacija bude dostupna.

PCPress.rs Image

Aplikacijom do najnovijih informacija

Građani Republike Srbije će i na ovaj način moći da se informišu o merama i načinima zaštite od koronavirusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja, kao i o najnovijim vestima u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Svi važni brojevi telefona nadležnih institucija biće na jednom mestu kao i uputstva o načinima samoprovere na korona virus.

Putem aplikacije će biti moguće da se zatraži pomoć od jedinica lokalne samouprave ukoliko je potreban doktor, hrana ili namirnice. Takođe moći će da se anonimno prijavi Inspekciji rada objekat koji krši pravila o cenama, zakon o radu ili se ne pridržava zaštitnih mera, ili osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji. Na aplikaciji su dostupna i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa. Ovim putem mogu da se prijave i svi oni koji žele da volontiraju i na taj način pruže pomoć onim građanima kojima je to neophodno. Pored toga javnosti su dostupni i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa epidemioploškom situacijom izazvanom virusom SARS-CoV-2.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

„Ova aplikacija je donacija Ministarstvu kao pomoć građanima u borbi protiv korona virusa. Verujem da će sve ove informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna. Želja nam je da na jednom mestu svi imaju mogućnost da se informišu, dobiju pomoć, pitaju. Upravo zbog toga ovo predstavlja jedinstven primer koji verujemo da će koristiti građanima“, istakao je ministar Zoran Đorđević.

U saopštenju podsećaju da je Ministarstvo pokrenulo Viber kanal, preko kojeg građani, koji su pristupili grupi, a trenutno ih ima blizu 30.000, redovno dobijaju sve bitne informacije iz nadležnosti resornog Ministarstva.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,