Ministrima sve vladine tajne stižu na nove mobilne telefone

htc-touch-hd Ministri u Vladi Srbije od sledeće nedelje nosiće najmanje dva mobilna telefona. Pored jednog ili dva već postojeća telefona koje ministri koriste za razgovore, biće im podeljeni i novi telefoni vrhunske tehnologije, a preko njega će ubuduće članovi Vlade dobijati dnevni red sednica i detaljan izveštaj rada vladinih tela.

Novi telefoni su sastavni deo sistema elektronske uprave u Vladi Srbije koja je prvu sednicu bez dizanja ruku, a pritiskom na kompjuterski miš održala pre dva dana. Srpski ministri dobiće super moderni telefon, poslednji tehnološki hit, model – „HTC Touch HD“. Ovi telefoni su i bukvalno kompjuter u malom. Model koji će nositi srpski ministri ima veliki ekran, dovoljan da se bez problema, lagano pročitaju vladine tačke dnevnog reda, pa i one tajne.

Ovi telefoni u EU koštaju oko 700 evra, a u maloprodaji u Srbiji 832 evra. U Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo kažu za „Blic“ da telefone Vlada nije dodatno plaćala već su dobijeni kao pogodnost u okviru elektronskog sistema koji je instaliran u Vladi.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

– Ti mobilni telefoni su deo samog projekata elektronske uprave i preko njih će ministrima biti dostavljan dnevni red Vlade i vladinih tela. Oni će preko mobilnih telefona da čitaju dnevni red tih tela u skladu sa poslovnikom 24 sata pre Vlade i na taj način biti informisani koje su tačke zasedanja – kaže za „Blic“ savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije Petar Janjić.

On dodaje da će svaki ministar dobiti po jedan telefon.

Izvor: Blic
Autor: Ž. Jevtić | 13.06.2009. – 05:00

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,